Przebojowe Warsztaty Musicalowe

Przebojowe Warsztaty Musicalowe to inicjatywa zainspirowana warsztatami organizowanymi podczas ostatnich edycji Festiwalu Młodych,podczas których chęć wspólnej pracy deklarowała liczna grupa młodych muzyków, tancerzy oraz solistów. Głównym celem Przebojowych Warsztatów Muzycznych jest zachęcenie dzieci i młodzieży do aktywnego uczestnictwa w życiu kulturalnym oraz promowanie ich talentów na większą skalę. Uczestnicy projektu mają możliwość zapoznania się z dziedzictwem światowych musicali, tj. Upiór w Operze, Koty, Nędznicy, Metro, itp. Ponadto każdy z nich doświadczy każdego dzieła indywidualnie poprzez samodzielne wykonanie światowej sławy utworów. Przebojowe Warsztaty Musicalowe rozwijają umiejętności uczestników w trzech poszczególnych sekcjach tematycznych: Instrumentalnej, Wokalnej oraz Tanecznej. Uwieńczeniem ich pracy będzie scalenie trzech sekcji w jedną całość podczas wspólnych występów dla szerokiej skali publiczności na terenie Miasta Płocka. Projekt jest realizowany od 01.03.2015 roku i będzie trwał do 31.10.2015r. Cały program Przebojowych Warsztatów Musicalowych jest dofinansowały przez Urząd Miasta Płocka.