Filmowe Warsztaty Profilaktyczne – Filmowy zawrót głowy!

Filmowe Warsztaty Profilaktyczne – Filmowy zawrót głowy! to projekt skierowany do grupy młodych ludzi, który będzie realizował program warsztatów profilaktycznych, podczas których zostanie zorganizowany konkurs na film komórkowy o tematyce przeciwdziałania alkoholizmowi. Jest to nowatorska forma (w skali naszego regionu) zaangażowania się młodzieży. Ich celem będzie promowanie i propagowanie zdrowego stylu życia bez uzależnień wśród pobliskiej młodzieży. Warsztaty połączone konkursem zostaną zakończone uroczystą galą finałową, podczas której zostanie wyłoniony zwycięzca. Wyniki pracy uczestników będą rozpowszechnione wśród szerokiej skali społeczności lokalnej oraz w Internecie. Projekt zostanie zrealizowany od 20.06.2015 roku i będzie trwał do 31.08.2015r. Cały program Filmowych Warsztatów Profilaktycznych jest dofinansowały przez Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego.